Xalanda eco farm

Codi REGA:  ES251891000006  Marca: 6360AN

Foto: Xalanda Farm.

Imatge: gencat.cat

LA CATEGORIA DEL PES:

XL:  Súper grossos, pes > 73 grams

L:  Grans, pes > 63 grams i < 73 grams

M:  Mitjans, pes >53 grams i < 63 grams

SPetits, pes < 53 grams


Avui, 15 de febrer de 2023 el pes mitjà dels nostres ous és de 58,1 grams

Avui, 25 de febrer de 2023 el pes mitjà dels nostres ous és de 64,3 grams

Avui, 13 de març de 2023 el pes mitjà dels nostres ous supera els  73 gramsProducció d'ous Ecològics

Després de 51 dies de la primera posta de les nostres gallines, els nostres ous han fet el salt a la talla M 

Després de 101 dies de la primera posta de les nostres gallines, els nostres ous han fet el salt a la talla L 

Després de 117 dies de la primera posta de les nostres gallines, els nostres ous han fet el salt a la talla XL


els nostres són Extra Frescos !!!


Segons marca el [Reglament (CE) 589/2008 de la Comissió, de 23 de juny, pel qual s’estableixen les disposicions d’aplicació del Reglament (CE) 1234/2007 i el [Reial decret 226/2008, de 15 de febrer, pel qual es regulen les condicions d’aplicació de la normativa comunitària, els nostres ous podem dir que són extra frescos perquè no passen més de 9 dies entre la data de la posta i el moment del bescanvi.

Els pots consumir fins a 28 dies després de la data de posta.

Foto: Eduard Rodriguez Zapater

COM hem de conservar els ous?

Font:  https://acsa.gencat.cat/

Més beneficiosos per a la salut 

Les gallines són omnívores: mengen cucs, caragols, insectes, herbes, germinats, pinso, enciam, algunes fruites, tomàquet i col. En aquest sentit, el departament d’Agricultura dels EUA sosté que els ous de gallines criades lliurement són més nutritius, amb menys colesterol i greixos saturats, i tenen el doble d’àcids grassos omega-3, el triple de vitamina E i set vegades més de nivells de betacarotens.

Són millors perquè les gallines poden sortir a l’exterior i menjar aliments frescos que ofereix la mateixa naturalesa”. També comenta que, en aquests casos, les gallines poden gaudir dels raigs del sol i de l’aire i tenen molta més llibertat per moure’s.  

Benestar animal 

Les gallines alimentades amb pinso ecològic certificat garanteix l’exclusió de transgènics, antibiòtics, additius, pesticides artificials i productes químics d’origen industrial. També es recorda, com a valor afegit al consum d’ous ecològics, que les explotacions orgàniques utilitzen tècniques menys agressives amb el medi ambient. Respecte a això, el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) defensa que “la ramaderia ecològica contribueix a preservar la biodiversitat biològica, garanteix el benestar animal i ajuda a conservar el patrimoni agrari afavorint el desenvolupament sostenible”. 

Font: ara.cat i gencat.cat

Foto: Xalanda Farm. Ou núm. 0CAT251241126 

Ponedor 5. Data de posta: 17/01/2023. Temp:  11,75ºC  Co2: 492 ppm

Mites i veritats sobre el tractament dels ous


Banys de sorra, els seus beneficis

La presència de diferents elements en els parcs, ja siguin arbres, banys de sorra, potència l'aprofitament de la pastura per part de les gallines, la qual cosa deriva en múltiples beneficis, tals com la reducció de la pressió d'infecció i de la contaminació al voltant del galliner i el consum homogeni del past. Les races autòctones exploren tot el parc i aprofiten molt bé els seus recursos mentre que amb els híbrids comercials és difícil que aquest aprofitament sigui complet, fins i tot amb aquests elements. 

Vídeo: Xalanda Farm

contacta amb nosaltres